J13 Videoproductie Zaandam
Evenement Video-  Johnny Dertien - Zaandam
Johnny Dertien Evenement Videograaf Zaandam 13 Logo
  • J13 Videografie Zaandam - Nederland - Contact 0

Wat is er leuker dan video maken? Samen video maken!

Jullie organiseren een evenement, een product presentatie of een bijscholing? Leuk! Laten we samen een video gaan maken. Het is vandaag de dag een fluitje van een cent om een video te posten op social media. Maar kan jij je echt focussen op je video? Kan jij echt bepalen wat de kijker aan de andere kant ziet? Daar heb je een videograaf voor! Welk
Johnny Dertien Videoproductie Zaandam

Evenement Videograaf met sneeuw op zijn schouders, zand in zijn haren en modder aan zijn schoenen.

Johnny Dertien passie voor content creatie ontwikkelde zich eind jaren 90 toen hij de man was achter 3rd Floor Zaandam. Daar pionierde hij met online video content. Vandaag de dag is hij gespecialiseerd in het maken van dagedit, afthermovie en evenement video's.

Gedreven door een gevoel voor sport en leuke evenementen, lukt het Johnny Dertien elke keer weer om een evenement video te produceren die de kijker inspireert.
Johnny Dertien in de sneeuw

Evenement Video

Nog 1 minuut tot de start… De camera's draaien en de drone hangt in de lucht. Vanaf dit moment is het gewoon filmen. Hoewel het duidelijk is wat er op een evenement gaat gebeuren moet je altijd uitkijken naar dat ene spontane moment, die ene emotie, die heroïsche finish en die mooie prijsuitreiking.
Een evenement video kan je niet regisseren, die moet je voelen!

Product Video

Een nieuw product in de markt zetten komt zo met zijn eigen vragen. Voor wie is maakt je het, wat kan je er mee doen, hoe werkt het. Allemaal vragen die je in een video kan beantwoorden. Dat kan met een video vanuit een kantoor of de studio in Zaandam. Leuker is om met je product op stap te gaan en je de gebruikers aan het woord te laten.

Achter de schermen

Doordat jezelf elke dag dicht op je werk zit, lijkt je werk oud nieuws. Maar je klanten hebben geen idee van wat jij nu precies doet. Zij vinden het mooi om in een video te zien hoe het werk achter de schermen plaats vindt. Een videograaf komt met een fris stel ogen kijken en filmt jouw verhaal.

Johnny Dertien heeft video's gemaakt voor:

Stacks Image 100
Johnny 13 filmt voor de NK Surftour 2019
Johnny 13 filmt ook voor de Topcompetitie
Johnny 13 filmt voor de Main Energie MYB Challenge
Johnny 13 filmt voor de MTB Beachrace
Johnny 13 filmt voor de 3 Nations MTB Cup

Dit zeggen klanten over de video's van Johnny Dertien:

"Johnny 13 is als producent van dagedits en eventverslagen precies de persoon die wij nodig hebben. Hij werkt goed, zelfstandig maar wel naar behoefte van ons en heel belangrijk... snelheid in zowel het verslag als de edit zelf! Een dagedit van een evenement wordt kant en klaar aangeleverd voor onze social media kanalen nog op het evenement zelf! Daar worden wij en zeker ook de deelnemers aan onze evenementen blij van!!"

Alex Schuttert - Exeventure Sports & Events - Zaandam

"In de sportbranche draait alles om gevoel en beleving en Johnny 13 is als geen ander in staat om dit op de juiste manier over te brengen op video. Daarnaast, zeker niet onbelangrijk, is hij al menig maal mijn "reddende engel" geweest als het ging om spoedklussen. Hij weet binnen korte tijd met relatief weinig input het juiste te realiseren. Als dat geen topsport is!"

Kelly van der Geest - Marketing en PR manager Salomon Snowboards

"Johnny 13 had mij gevraagd een intro te geven voor de video coverage tijdens het Nederlands Kampioenschap Snowboarden in Laax. Dit was mijn eerste ervaring voor de camera. Dankzij zijn goede coaching, en samenstelling van de video, hebben velen kijkers dit als prettig materiaal beschouwd. Buiten het zijn van een goede cameraman en video-editor beschikt Johnny 13 over prettige coachingsvaardigheden."

Erik Daalder - Industry Trainer Consultant

Waarom Video?

Zijn jullie er nog niet helemaal uit of jullie een evenement video willen hebben? Zoeken jullie een reden om sponsors te overtuigen om mee te doen? Wat voegt een evenement video eigelijk toe aan jullie evenement? Hier zijn 10 reden om voor een evenement video te kiezen.

1. Webcontent met plaatjes of video krijgen gemiddeld 94% meer views.
Posts op social media met plaatjes of video worden vaker gerepost dan berichten zonder visuals.

2. Mensen hebben een voorkeur voor bewegende beelden. 
Dit is niet alleen omdat mensen een steeds kortere aandachtsboog hebben. Maar met beelden kunnen we veel meer vertellen in een korte periode. Een video is makkelijker te verwerken dan een pagina vol met tekst.
Het is niet voor niets dat we zeggen: "een beeld zegt meer dan 1000 woorden"

3. Met video heb je de mogelijkheid om een imago te creëeren.
Je kan een video op verschillende manieren branden. Natuurlijk staat je logo in de video. Maar ook de titels en de muziekkeuze bepalen het imago van het merk of event. Doordat dit in de video ingebakken zit, zorg je ervoor dat het imago blijft bestaan als gebruikers de video delen. Jou merk of evenement krijgt dus alle credits.

4. Bewegend beeld valt meteen op. 
Het zit in onze natuur om bewegende beelden als eerste te zien. Je zal die beer die op je af komt stormen nu net missen! Ook als er geen intentie is om de video te bekijken, die eerste 3 seconden zijn wel gezien. Die eerste 3 seconden van je video zijn extra belangrijk.

5. Bij een Google zoekopdracht worden er ook YouTube video’s getoond. 
Er zijn dus 2 plaatsen waar jouw merk / evenement gevonden kan worden. Trouwens, YouTube is na Google de meest gebruikte zoekmachine.

6. Video geeft de mogelijkheid sponsors goed, en op een natuurlijke manier, in beeld te brengen.
Het bekendste voorbeeld is misschien wel de bekende sportdrankjes die na een inspannende wedstrijd “toevallig” gedronken worden. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Zolang de integriteit van het evenement niet in gevaar komt kan je alle kanten op.

7. Video footage kan worden hergebruikt. 
Als je eenmaal een video hebt gemaakt is het een fluitje van een cent om er afgeleide werken van te maken. Zonder dat je opnieuw moet filmen, editen en de kleuren moet corrigeren. Zeker als je meerdere video’s kan combineren zal het de kijker niet storen dat dezelfde beelden opnieuw gebruikt worden.
Met een aantal aanpassingen (muziek, titels, logo’s) kan je de video een nieuw doel geven.

8. De video bepaald wat er gezien wordt. 
Viel het aantal bezoekers van jou evenement tegen? Was de wedstrijd een beetje langdradig? Kan natuurlijk allemaal. Maar dan filmen we toch zo dat het lijkt alsof er meer mensen zijn. En dan zorgen we er toch voor dat het tempo in de video lekker hoog is? Onder videografen is er een uitspraak: “de kijkers thuis weten niet wat ze gemist hebben” Daar kunnen jullie gebruik van maken.

9. Per dag wordt er meer dan een 100 miljoen uur aan video op Facebook bekeken.
Maar dat niet alleen. Op YouTube kijken mensen 10x zoveel. 1 MILJARD uur. Volgens een onderzoek van Cisco zal in 2021, 82% van het internetverkeer, video streams zijn.

10. Video zorgt voor extra toeschouwers.
Er zijn genoeg evenementen waarbij er van nature geen of weinig toeschouwers zijn. Dat kan zijn omdat de wedstrijd buiten Nederland gehouden wordt of dat het een wedstrijd voor de laagste klasse is. Elke kijker van de video is dan 1 toeschouwer meer.

Bonus: Het is leuk om samen met elkaar video te bedenken, video te maken en video te kijken.


Bronnen:
https://www.searchenginejournal.com/why-content-needs-amazing-images-videos-visuals/268911/
https://techcrunch.com/2016/01/27/facebook-grows/?guccounter=1
https://techcrunch.com/2017/02/28/people-now-watch-1-billion-hours-of-youtube-per-day/
https://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/visual-networking-index-vni/white-paper-c11-741490.html#_Toc484813971
https://www.searchenginejournal.com/why-content-needs-amazing-images-videos-visuals/268911/

Wat kost een videograaf?

Het uurtarief is € 125,00 p.u (excl. 21% BTW) Dit is inclusief gebruik van mijn eigen apparatuur en reiskosten tot 100 km. Als er speciale wensen zijn en daar moet extra gear voor gehuurd worden zijn deze kosten voor de opdrachtgever. Elke extra kilometer kost 0,19 p/km. Overnachten op de locatie is voor kosten van de opdrachtgever.

Opbouw Video Productie:

  • Filmen op locatie
4 - 6 Uur op locatie aanwezig.

  • Editen
Dit gebeurt of ter plaatse of in de studio. Doel is om zo snel mogelijk een 1 minuut High Light video te produceren voor op Social Media en een algemene overzicht video van 3-4 minuten, waar wat meer tijd voor nodig is. Gemiddelde tijdsduur 4-6 uur.

  • Digitale aanlevering
De video wordt digitaal aangeleverd via WeTranfer of is als download beschikbaar op Vimeo. Eventueel kan in overleg de video als een "hard copy" aangeleverd worden op harde schijf of USB Stick.

Extra kosten
Vaak wordt een video beter als er muziek en geluidseffecten onder gemonteerd worden. Een video van 3 minuten met slechts achtergrond geluid wordt al snel saai en door het snijden van de beelden ontstaan er ook harde geluidsovergangen. De kosten voor een standaard muziek nummer € 50,00.
Bij interviews en presentaties is het gebruikelijk om met titels te werken. Een standaard titel is inbegrepen.

Speciale wensen?
Dan maken we een afspraak om een mooi plan te maken.

Ik doe mijn best om GEEN cookies te plaatsen. Maar deze website gebruik Vimeo Video voor de video opslag en heeft misschien nog wat oude YouTube, Google of Twitter rommel op de achtergrond draaien.