Johnny Dertien Evenement Videograaf Zaandam
Johnny Dertien Evenement Videograaf Zaandam 13 Logo
  • J13 Videografie Zaandam - Nederland - Contact 0

J13 VIDEOGRAFIE

Zijn jullie er nog niet helemaal uit of jullie een evenement video willen hebben? Zoeken jullie een reden om sponsors te overtuigen om mee te doen? Wat voegt een evenement video eigelijk toe aan jullie evenement? Hier zijn 10 reden om voor een evenement video te kiezen.

1. Webcontent met plaatjes of video krijgen gemiddeld 94% meer views.
Posts op social media met plaatjes of video worden vaker gerepost dan berichten zonder visuals.

2. Mensen hebben een voorkeur voor bewegende beelden. 
Dit is niet alleen omdat mensen een steeds kortere aandachtsboog hebben. Maar met beelden kunnen we veel meer vertellen in een korte periode. Een video is makkelijker te verwerken dan een pagina vol met tekst.
Het is niet voor niets dat we zeggen: "een beeld zegt meer dan 1000 woorden"

3. Met video heb je de mogelijkheid om een imago te creëeren.
Je kan een video op verschillende manieren branden. Natuurlijk staat je logo in de video. Maar ook de titels en de muziekkeuze bepalen het imago van het merk of event. Doordat dit in de video ingebakken zit, zorg je ervoor dat het imago blijft bestaan als gebruikers de video delen. Jou merk of evenement krijgt dus alle credits.

4. Bewegend beeld valt meteen op. 
Het zit in onze natuur om bewegende beelden als eerste te zien. Je zal die beer die op je af komt stormen nu net missen! Ook als er geen intentie is om de video te bekijken, die eerste 3 seconden zijn wel gezien. Die eerste 3 seconden van je video zijn extra belangrijk.

5. Bij een Google zoekopdracht worden er ook YouTube video’s getoond. 
Er zijn dus 2 plaatsen waar jouw merk / evenement gevonden kan worden. Trouwens, YouTube is na Google de meest gebruikte zoekmachine.

6. Video geeft de mogelijkheid sponsors goed, en op een natuurlijke manier, in beeld te brengen.
Het bekendste voorbeeld is misschien wel de bekende sportdrankjes die na een inspannende wedstrijd “toevallig” gedronken worden. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Zolang de integriteit van het evenement niet in gevaar komt kan je alle kanten op.

7. Video footage kan worden hergebruikt. 
Als je eenmaal een video hebt gemaakt is het een fluitje van een cent om er afgeleide werken van te maken. Zonder dat je opnieuw moet filmen, editen en de kleuren moet corrigeren. Zeker als je meerdere video’s kan combineren zal het de kijker niet storen dat dezelfde beelden opnieuw gebruikt worden.
Met een aantal aanpassingen (muziek, titels, logo’s) kan je de video een nieuw doel geven.

8. De video bepaald wat er gezien wordt. 
Viel het aantal bezoekers van jou evenement tegen? Was de wedstrijd een beetje langdradig? Kan natuurlijk allemaal. Maar dan filmen we toch zo dat het lijkt alsof er meer mensen zijn. En dan zorgen we er toch voor dat het tempo in de video lekker hoog is? Onder videografen is er een uitspraak: “de kijkers thuis weten niet wat ze gemist hebben” Daar kunnen jullie gebruik van maken.

9. Per dag wordt er meer dan een 100 miljoen uur aan video op Facebook bekeken.
Maar dat niet alleen. Op YouTube kijken mensen 10x zoveel. 1 MILJARD uur. Volgens een onderzoek van Cisco zal in 2021, 82% van het internetverkeer, video streams zijn.

10. Video zorgt voor extra toeschouwers.
Er zijn genoeg evenementen waarbij er van nature geen of weinig toeschouwers zijn. Dat kan zijn omdat de wedstrijd buiten Nederland gehouden wordt of dat het een wedstrijd voor de laagste klasse is. Elke kijker van de video is dan 1 toeschouwer meer.

Bonus: Het is leuk om samen met elkaar video te bedenken, video te maken en video te kijken.


Bronnen:
https://www.searchenginejournal.com/why-content-needs-amazing-images-videos-visuals/268911/
https://techcrunch.com/2016/01/27/facebook-grows/?guccounter=1
https://techcrunch.com/2017/02/28/people-now-watch-1-billion-hours-of-youtube-per-day/
https://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/visual-networking-index-vni/white-paper-c11-741490.html#_Toc484813971
https://www.searchenginejournal.com/why-content-needs-amazing-images-videos-visuals/268911/

Ja, deze website gebruikt ook cookies. Dit is de vervelende maar verplichte cookie melding!