Fietsen en Skateboarden - VLOG 051Meer en meer skateboarders en snowboarders stappen op een fixie, racefiets of mountainbike. Één van de eerste skateboarders die ik op een fixie zag fietsen was Hildo Koolen. Hildo was jaren geleden part of my skate crew. Wat is er dan leuker om samen op de fiets te stappen en een rondje langs een aantal skateboard parken te rijden.

We starten de route in het skatepark onder de A8 in koog aan de Zaan. Wij zijn er beide klaar voor en wij rijden richting Heemskerk voor de skatespots met de curbs. De route gaat door de weilanden rond de Zaanstreek en na een kilometer of 15 komen we aan in de Vlaskamp. Een nieuw aangelegd park op een historische plek in Heemskerk. Er zijn hier sporen teruggevonden vanaf ongeveer 1700 voor Christus, waaronder resten van een boerderij van 400 voor Christus en een offerplaats uit de zesde en zevende eeuw. (bron) Nu vind je op deze plek een skatepark, helemaal anno 2019. Zo moeten er meer skateparken gebouwd gaan worden. Het is niet helemaal mijn smaak, maar luister niet naar deze oude skater. Kijk wat de gebruikers van nu willen!

Na een korte sessie stappen wij weer op de fiets en rijden naar de volgende spot. Binnendoor rijden we naar Waterakkers waar aan de rand van de wijk een kleine bowl gebouwd is. Deze pool ligt er al een aantal jaren en de laatste keer dat ik hier was, is ook al meer dan 10 jaar geleden. Maar wat vind ik dit een fijne skatebowl. De pool is klein maar de lijnen die je kan skaten zijn eindeloos. Frontside, backside, maakt niet uit. Alleen die coping van roestvrijstaal... geen goed idee.

Het volgende en het laatste skatepark van deze fietstour ligt op een kleine 10 kilometer verderop. Wij fietsen rustig naar Velsen Noord. Tussen de A22 en de Wijkeroogstraat ligt het Peppark. Een klein betonnen skatepark met wat banks en quarterpipes. Je moet even wennen aan dit skatepark en je moet even kijken waar de lijnen liggen, maar na een minuut of 5 cross je lekker het skatepark door. Wel even opletten voor de kids op fietsjes of scooters. Na een uurtje skaten is het tijd voor het laatste stuk van de fietsroute. Terug naar het skatepark onder de A8.

Een klein uurtje later staan wij weer in Koog aan de Zaan. Door het skateboarden zijn we toch iets vermoeider dan verwacht maar dit is wel een hele mooie manier om je zondag te beginnen. Wil je zelf ook een klein rondje langs deze parken fietsen? Op Komoot staat een fietsroute

Kijk hier voor de 360VR foto's van de parken.

Volg Hildo Koolen op Instagram.

Beats in deze video komen van Storyblocks Audio.
Johnny 13 Videografie - Zaandam - Contact

Ja, deze website gebruikt ook cookies. Dit is de vervelende maar verplichte cookie melding!