Fietsen van Bovenkarspel naar Vaals voor Duchenne Heroes - VLOG 054


Helaas kon de monster fietstocht Duchenne Heroes dit jaar niet op de normale manier door gaan. De directeur van de Flexwinkel, die elk jaar aan deze tocht mee doet, wilde dit jaar toch op de fiets stappen om geld in bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Samen met het team Koerspret Wielerbier fietste hij van Bovenkarspel naar Vaals. Een tocht van 271 Km. Ik mocht mee om dit avontuur op video vast te leggen.Wil je Misaël van Leeuwen steunen een donatie doen aan dit goede doel ga dan naar de website van Duchenne Heroes Beats in deze video komen van Audioblocks. AudioBlocks.com

Dit gaat niet samen! - Vlog 52 Ik had een heleboel plannen voor mijn zaterdag. Fietsen, skateboarden, nieuwe microfoon testen en een sessie met een oude vriend. Vol goede moed stapte ik op de fiets richting het nieuwe skatepark van Amsterdam op het Zeeburgereiland. Maar na een korte sessie in de pool viel de regen met bakken uit de lucht.

Beats in deze video komen van Storyblocks Audio. 

BMX video: 170 BMX-ers gaan los in Amsterdam Noord

Fietsen en Skateboarden - VLOG 051Meer en meer skateboarders en snowboarders stappen op een fixie, racefiets of mountainbike. Één van de eerste skateboarders die ik op een fixie zag fietsen was Hildo Koolen. Hildo was jaren geleden part of my skate crew. Wat is er dan leuker om samen op de fiets te stappen en een rondje langs een aantal skateboard parken te rijden.

We starten de route in het skatepark onder de A8 in koog aan de Zaan. Wij zijn er beide klaar voor en wij rijden richting Heemskerk voor de skatespots met de curbs. De route gaat door de weilanden rond de Zaanstreek en na een kilometer of 15 komen we aan in de Vlaskamp. Een nieuw aangelegd park op een historische plek in Heemskerk. Er zijn hier sporen teruggevonden vanaf ongeveer 1700 voor Christus, waaronder resten van een boerderij van 400 voor Christus en een offerplaats uit de zesde en zevende eeuw. (bron) Nu vind je op deze plek een skatepark, helemaal anno 2019. Zo moeten er meer skateparken gebouwd gaan worden. Het is niet helemaal mijn smaak, maar luister niet naar deze oude skater. Kijk wat de gebruikers van nu willen!

Na een korte sessie stappen wij weer op de fiets en rijden naar de volgende spot. Binnendoor rijden we naar Waterakkers waar aan de rand van de wijk een kleine bowl gebouwd is. Deze pool ligt er al een aantal jaren en de laatste keer dat ik hier was, is ook al meer dan 10 jaar geleden. Maar wat vind ik dit een fijne skatebowl. De pool is klein maar de lijnen die je kan skaten zijn eindeloos. Frontside, backside, maakt niet uit. Alleen die coping van roestvrijstaal... geen goed idee.

Het volgende en het laatste skatepark van deze fietstour ligt op een kleine 10 kilometer verderop. Wij fietsen rustig naar Velsen Noord. Tussen de A22 en de Wijkeroogstraat ligt het Peppark. Een klein betonnen skatepark met wat banks en quarterpipes. Je moet even wennen aan dit skatepark en je moet even kijken waar de lijnen liggen, maar na een minuut of 5 cross je lekker het skatepark door. Wel even opletten voor de kids op fietsjes of scooters. Na een uurtje skaten is het tijd voor het laatste stuk van de fietsroute. Terug naar het skatepark onder de A8.

Een klein uurtje later staan wij weer in Koog aan de Zaan. Door het skateboarden zijn we toch iets vermoeider dan verwacht maar dit is wel een hele mooie manier om je zondag te beginnen. Wil je zelf ook een klein rondje langs deze parken fietsen? Op Komoot staat een fietsroute

Kijk hier voor de 360VR foto's van de parken.

Volg Hildo Koolen op Instagram.

Beats in deze video komen van Storyblocks Audio.

Heb je dat gefilmd? - VLOG 050

Deze week ging de geplande fietstocht naar een skateparkje niet door. Maar toch sta ik vandaag bij Burnside Skatepark om samen met de familie een dag je te gaan skateboarden. Wat een mooi moment om mijn nieuwe camera, de Black Magic Pocket Cinema Camera 4K #bmpcc4k uit te proberen. 

Eerst bouwen we de camera op met o.a. een Swit 4K HDMI Monitor met een Baxxtar Pro Accu. Deze accu voorziet de monitor EN de camera van stoom. Dit alles monteer ik op een Smallrig Cage. Als lens gebruik in mijn 12 tot 60 mm Lumix Kit lens die normaal op mijn Panasonic G7 zit.

De camera werkt lekker en na een klein uurtje heb ik aardig wat beelden geschoten die we later gaan editen. Wij gaan nu eerst naar de volgende stop van onze tour: Burnside Cablepark.

Alles wat je als wakeboarder kan wensen is te vinden bij Burnside Cablepark. Er liggen meer dan genoeg obstakels in het water. Niet alleen geschikt voor de hardcore wakeboarder maar ook beginners kunnen hier goed hun eerst jumps maken over de schansen. Dat dat niet altijd even goed gaat demonstreert mijn oudste zoon die vol op zijn ribben op de hoge rail valt. Gelukkig vangt zijn zwemvest de grootste klap op en is zijn eerst vraag als hij weer boven water komt: "heb je dat gefilmd?"

Natuurlijk had ik dat. Maar niet met mijn BMPCC4K maar gewoon met mijn VLOG camera. Dit was dan ook meteen het laatste beeld wat ik op deze dag schiet. Kijk deze vlog naar de beelden die ik geschoten heb met mijn nieuwe Black Magic Camera.

Muziek in deze video komt van Storyblocks Audio


Lees mijn review van de Black Magic Pocket Cinema Camera 4K hier.

VLOG 50 van Johnny 13 - Heb je dat gefilmd

Beter fietsen met broekvet - VLOG 049


In deze vlog ga ik naar Wheelrunner, een atelier voor cycling in Amsterdam

Al meer dan 7 jaar maak ik regelmatig fietsvideo's. Begonnen met skate- en snowboardvideo's maar de afgelopen jaren sta ik steeds meer te filmen op mountainbike en andere fiets evenementen. Omdat ik wel eens benieuwd was hoe het is om een lange afstand te fietsen ben ik in mijn vorige vlog, samen met Joke van der Ploeg, op de fiets gestapt om 100 km te fietsen door Waterland. Mede door deze actie ben ik gegrepen door het fietsvirus. Maar hoe kan dat? Wat maakt fietsen zo aantrekkelijk? Deze vraag ga ik stellen aan Bas Rotgans van Wheelrunner CC.


J: Hey Bas what sup?
B: Hey Johnny ouwe fietser! Kom je even op visite?
J: Jazeker, en meteen wat vragen stellen!


J: Ik heb net een lange fietstocht gemaakt en ik ben hellemaal in de ban van het fietsvirus. Wat is dat?
B: Ja, iedereen is aan het fietsen. Ik weet het niet... Vertel jij het maar, jij heb net 100 km gefietst. Ik denk dat het makkelijk is. Je hebt gewoon een fiets, stapt de deur uit en je gaat een stuk fietsen.


J: Er zijn steeds meer snow- en skateboarders die gaan fietsen. Wat maakt dat fietsen zo interessant?
B: We worden allemaal een jaartje ouder, we zijn een beetje aan het dicht groeien. Niet actief genoeg. Met de fiets kan je lekker naar buiten en beetje fit worden. Je hoeft niet te wachten op wind of golven. Is het skatepark droog of de sneeuw wel goed. Je stapt gewoon op en gaat fietsen.


J: Wat voor tips heb je voor mij als beginnende fietser?
B: Gewoon structureel fietsen. Je kan beter 4 x in de week 25 km fietsen dan 1 x 100 km. Qua fiets maakt het wat minder uit. Een snelle, lichte racefiets maakt het wel makkelijker om hard te fietsen maar uiteindelijk kan je op een stadsfiets naar Maastricht fietsen.
Geef geld uit aan een goede broek! Een goede fietsbroek met zo'n zeem er in.
Je hebt iets dat heet in het Engels shammy cream. Broekevet is de Nederlandse naam. Dat is een soort vet wat je in je broek smeert. Dat vermindert de wrijving tussen je billen en je broek.


J: Welke fietstochten heb jij nog op de planning staan?
B: Ahh man, zo veel. Ik ga een augustus een event in de Pyreneeën rijden dat heet Further. en er is in november nog een race in Zuid-Afrika. Daar zit ik wel over na te denken. Die is een kleine 3000 km. Maar ik weet niet echt, in verband met corona. Ik kan heet ook slecht aan mijzelf verkopen, om ver te gaan vliegen om te gaan fietsen. Dan fiets ik liever hier in de buurt.


J: Moet je perse naar het buitenland om mooi te kunnen fietsen?
B: Helemaal niet, nee. Ik denk juist dat Nederland te gek is. Dat je vanaf de fiets onwijs mooi kan ontdekken hoe mooi Nederland eigenlijk is. Als je fiets, beweeg je langzamer en je rijdt door kleine dorpjes en je ziet het landschap aan je voorbij trekken. Langzaam verandert het landschap als je door de provincies rijdt. Nee, Nederland is prachtig om te fietsen.


J: Bas, dank je wel.
B: Graag gedaan.


Dat waren een paar goede tips. Goede broek en broekenvet. In mijn volgende VLOG stap ik weer op de fiets en fietsen we naar een skatepark. Natuurlijk gaat de VLOG camera weer mee.


Laat even weten wat je van dit interview vindt. Kijk naar de video, like en deel hem met je vrienden. Bezoek Bas Rotgans in zijn shop. Volg hem op Instagram zodat je op de hoogte blijft van zijn avonturen.


Ga naar buiten, blijf creatief.

Bas Rotgans van Wheelrunner


Johnny 13 Videografie - Zaandam - Contact

Ja, deze website gebruikt ook cookies. Dit is de vervelende maar verplichte cookie melding!