Why Photographers Aren't Filmmakers
Ik krijg als videograaf regelmatig de vraag of ik ook wat foto's kan maken gedurende de dag. Natuurlijk wil ik wel, maar een video schieten is iets anders dan een foto maken. Probeer je met een foto een verhaal te vertellen, met video doe je precies het omgekeerde. Het verhaal wordt ondersteund met beeld. Een goede foto laat het verleden, het heden en de toekomst zien. Met video heb je daar 3 shot's voor nodig. Het speelveld is misschien wel hetzelfde, het spel wordt alleen anders gespeeld.

Fietsen van Bovenkarspel naar Vaals voor Duchenne Heroes - VLOG 054


Helaas kon de monster fietstocht Duchenne Heroes dit jaar niet op de normale manier door gaan. De directeur van de Flexwinkel, die elk jaar aan deze tocht mee doet, wilde dit jaar toch op de fiets stappen om geld in bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Samen met het team Koerspret Wielerbier fietste hij van Bovenkarspel naar Vaals. Een tocht van 271 Km. Ik mocht mee om dit avontuur op video vast te leggen.Wil je Misaël van Leeuwen steunen een donatie doen aan dit goede doel ga dan naar de website van Duchenne Heroes Beats in deze video komen van Audioblocks. AudioBlocks.com

Bovenkarspel Vaals Ride

Stortbuien in Beringen tijdens de eerste 3 Nations Cup MTB - VLOG #53

Eindelijk was het zo ver. De eerste 3 Nations Cup MTB van 2020 op het MTB Parcours van de Stad Beringen. Het locale Mountainbike team had een mooi parcours uitgezet waar de mountainbikers zich lekker konden uitleven. De regenbuien die af en toe naar beneden vielen maakte de beelden nog mooier. Kijk in deze VLOG mee als ik de 3 mountainbike video's schiet.
Beats in deze video komen van Storyblocks Audio.

https://storyblocks.com

3 Nations MTB Cup 2020 - Beringen - Elite Man and Woman

3 Nations Cup MTB 2020 - Beringen - Masters / U17

Hildo Kolen over Fietsen en Skateboarden

De eerste skateboarder die ik op een fiets zag zitten is Hildo Kolen. Als er iemand is die mij kan uitleggen wat de link is tussen skateboarden en fietsen, is hij dat wel. Kan hij mij meteen wat beginners tips geven.

J: Hey Hildo whatsup?
H: Alles oké. Lekker aan het fietsen en lekker aan het skateboarden.
J: Wat willen wij nog meer?
J: Je ziet tegenwoordig meer en meer skateboarders en snowboarders op een fiets stappen wat maakt dat fietsen zo interessant?
H: Ik denk het gevoel van vrijheid. Je zit niet vast aan een veld of een sportclub. Je kan gewoon naar buiten gaan, je zoekt een mooie route om te fietsen en een spot om te skaten. Die vrijheid, dat is wel de link.
J: Ik ben natuurlijk een beginnende fietser heb jij wat fietstips voor mij?
H: Neem wat gereedschap mee zodat je altijd thuis kan komen. Een bandje en een pompje.
Zet een fietshelm op. Ik geef vandaag zelf het verkeerde voorbeeld omdat ik hem niet draag. Maar jij had vandaag wel een fietshelm op.
Kijk op marktplaats voor een goede tweedehands fiets.
Als je fietsen echt leuk vind, sluit je dan aan bij een groepje fietsers. Die kunnen jou dan ook weer nieuwe dingen leren. Dat maakt het ook weer interessanter.
Een maak je vooral niet te druk. Ga gewoon fietsen!
J: Op wat voor fiets rij jijzelf?
H: Ik heb vandaag de dag meerdere fietsen. Ik ben een echte fiets fanaat geworden. Vandaag rij ik op een On-One Pompino. Dit is een soort fixed gear, cyclocross, stads- alles fiets.Thuis staat er nog een carbon racefiets van Giant. Een mountainbike en een veldrijfiets die ik ook als gravelbike gebruik. Voor de gravel fietsroutes hier en daar.
J: Hildo, dank je wel. Ik denk dat het tijd is om naar de volgende skatespot te fietsen.
H: Zeker, let's go! 

Kijk ook naar de VLOG van onze fietstocht samen.

Muziek in deze video komt van Storyblocks Audio
Dit gaat niet samen! - Vlog 52 Ik had een heleboel plannen voor mijn zaterdag. Fietsen, skateboarden, nieuwe microfoon testen en een sessie met een oude vriend. Vol goede moed stapte ik op de fiets richting het nieuwe skatepark van Amsterdam op het Zeeburgereiland. Maar na een korte sessie in de pool viel de regen met bakken uit de lucht.

Beats in deze video komen van Storyblocks Audio. 

BMX video: 170 BMX-ers gaan los in Amsterdam Noord

Skateparken Fietstour - 360 VR

Skatepark 1 - Skatepark de Vlaskamp, Heemskerk

Skatepark 2 - Pool Suykers Acker, Heemskerk

Skatepark 3 - Wijkeroogpark Velsen Noord


Komoot Fietsroute 40 km en 4 Skateparken

Bekijk en download een 40 kilometer fiets tour op Komoot

Fietsen en Skateboarden - VLOG 051Meer en meer skateboarders en snowboarders stappen op een fixie, racefiets of mountainbike. Één van de eerste skateboarders die ik op een fixie zag fietsen was Hildo Koolen. Hildo was jaren geleden part of my skate crew. Wat is er dan leuker om samen op de fiets te stappen en een rondje langs een aantal skateboard parken te rijden.

We starten de route in het skatepark onder de A8 in koog aan de Zaan. Wij zijn er beide klaar voor en wij rijden richting Heemskerk voor de skatespots met de curbs. De route gaat door de weilanden rond de Zaanstreek en na een kilometer of 15 komen we aan in de Vlaskamp. Een nieuw aangelegd park op een historische plek in Heemskerk. Er zijn hier sporen teruggevonden vanaf ongeveer 1700 voor Christus, waaronder resten van een boerderij van 400 voor Christus en een offerplaats uit de zesde en zevende eeuw. (bron) Nu vind je op deze plek een skatepark, helemaal anno 2019. Zo moeten er meer skateparken gebouwd gaan worden. Het is niet helemaal mijn smaak, maar luister niet naar deze oude skater. Kijk wat de gebruikers van nu willen!

Na een korte sessie stappen wij weer op de fiets en rijden naar de volgende spot. Binnendoor rijden we naar Waterakkers waar aan de rand van de wijk een kleine bowl gebouwd is. Deze pool ligt er al een aantal jaren en de laatste keer dat ik hier was, is ook al meer dan 10 jaar geleden. Maar wat vind ik dit een fijne skatebowl. De pool is klein maar de lijnen die je kan skaten zijn eindeloos. Frontside, backside, maakt niet uit. Alleen die coping van roestvrijstaal... geen goed idee.

Het volgende en het laatste skatepark van deze fietstour ligt op een kleine 10 kilometer verderop. Wij fietsen rustig naar Velsen Noord. Tussen de A22 en de Wijkeroogstraat ligt het Peppark. Een klein betonnen skatepark met wat banks en quarterpipes. Je moet even wennen aan dit skatepark en je moet even kijken waar de lijnen liggen, maar na een minuut of 5 cross je lekker het skatepark door. Wel even opletten voor de kids op fietsjes of scooters. Na een uurtje skaten is het tijd voor het laatste stuk van de fietsroute. Terug naar het skatepark onder de A8.

Een klein uurtje later staan wij weer in Koog aan de Zaan. Door het skateboarden zijn we toch iets vermoeider dan verwacht maar dit is wel een hele mooie manier om je zondag te beginnen. Wil je zelf ook een klein rondje langs deze parken fietsen? Op Komoot staat een fietsroute

Kijk hier voor de 360VR foto's van de parken.

Volg Hildo Koolen op Instagram.

Beats in deze video komen van Storyblocks Audio.
Johnny 13 Videografie - Zaandam - Contact

Ja, deze website gebruikt ook cookies. Dit is de vervelende maar verplichte cookie melding!