Kim Holland


Knallen met die hap

Het is nu alweer een maand geleden dat ik voor het laatst uit het ziekenhuis liep. Vanaf één oktober mocht het van mij het helemaal los gaan. Knallen met die hap, en knallen dat heeft het gedaan. Er stond een aantal film klussen op de agenda en de mensen van Zoomin.tv hadden geen moeite om mijn nummer te draaien.


Afrojack


Zo stond ik begin oktober in Madame Tussauds te filmen bij de onthulling van het wassenbeeld van Afrojack. Nu is een interview doen met Afrojack al fantastish, als David Guetta ook nog even voor je camera komt, wauw! Wat een hoogtepunt. Kijk de video op Zoomin.tv

Tassen Museum


Dan een klus voor het Zwitsers verkeersbureau. Een workshop in het Tassen Museum. Een mooi groot oud pand aan de Herengracht met de grootste verzameling tassen en beurzen van Europa. Ik kan alle vrouwen die mijn blog lezen dit museum zeker aanraden. Al was het alleen maar om een kopje koffie te drinken in de museumtuin.

Zwetende homo's


Niet lang daarna stond ik tussen een grote groep zwetende homo's die helemaal uit hun dak gingen tijden een striptease act van een select groepje Lowlanders. Misschien wel het hoogtepunt, maar niet het doel van de avond. Dat was het geld inzamelen om met de Lowlanders naar de Bingham Cup, the world tournament gay in Nashville, Tennessee  te gaan. Om daar mee te doen aan de rugby wedstrijden. Zij hadden hiervoor een naaktkalender gemaakt die ze op deze avond presenteerden. Ja, en iemand stond dat te filmen.

Wintersport seizoen


Dan was er ook nog het normale filmwerk voor iboardcast. De winter staat voor de deur dus het snowboard- en skiseizoen is weer in volle vaart van start gegaan. Filmen tijdens freestyle events in Snowdome en Snowworld Landgraaf. Met -5 in een koelkast staan. Ik vind het te gek.


Kim Holland


Dan komt er een telefoontje. Of je naar een persconferentie van Kim Holland wil gaan. Zij presenteerde haar nieuwe website Kinkylive.com. Een erotisch alternatief voor Facebook. Als ik al een item draai over een homokalender dan kan een sexy website ook wel bij. Zo stond ik dus in het mooie Hilton Doubletree hotel in Amsterdam. Op de tweede verdieping was er een conferentie ruimte gereserveerd voor Kim. Maar voordat je allemaal spannende beelden gaat bedenken (ja, dat had ik ook), dit was gewoon een zakelijke aangelegenheid. Er liepen dan wel wat meiden van Holland rond, er was verder helemaal niets spannends om te filmen.

Dan staat ze daar, Kim Holland. Ik stond even te luisteren naar een conversatie die ze had met iemand anders. Even luisteren om te checken welke vragen je kan stellen en dan gewoon op haar afstappen en je voorstellen. "Hoi Kim ik ben Johnny 13 en ik film voor Zoomin.tv"

Voordat ik het wist, drie zoenen op mijn wangen en stond ik te praten met één van de aardigste mensen die ik ooit had ontmoet. Dan neem je even door wat je gaat vragen, laatste check, eeennnnn actie!

Deze dame weet precies waar ze mee bezig is dus het interview ging helemaal vanzelf. Je stelt een vraag en je krijgt een duidelijk antwoord. Kim windt er geen doekjes om en voordat ik het wist stond alles op tape. Kijk de video op Zoomin.tv

Business as usual


Dan de presentatie van de website. Als je denkt: nu komt het. Helaas. Gewoon een saaie powerpoint presentatie van de website. Ja, er komt misschien eens een piemel of een vagina voorbij maar dit gaat verder gewoon over een website waar mensen geld mee gaan verdienen. Alleen is er nu een vind ik lekker knop in plaats van een vind ik leuk knop. Halverwege de presentatie loopt Kim nog even langs om te vragen of alles duidelijk is en of ik mij vermaak.  Ze neemt zelf de tijd om een foto met mij te maken. Zelf als dat langer duurt dan normaal blijft ze rustig en maakt grapjes. Wat een gastvrouw. Aan het eind is het tijd voor Champagne en ja, daar komt de eerste maar meteen ook de laatste, blote borst voorbij. Dit gaat over kinkylive.com.


Eigen mening


In de dagen die volgden merkte ik dat iedereen wel een mening heeft over Kim Holland. Over wat ze doet en hoe ze overkomt. Dat mag, vrij land, en natuurlijk kijk jij geen porno. Maar ik probeer altijd met een open mind naar een filmklus te gaan. Ik vond Kim echt een hele aardige vrouw, die precies weet wat ze doet en waarom ze het doet. Daarnaast zorgt ze er ook voor dat haar meiden het goed doen. Geweldig. Iedereen moet kunnen doen wat hij/zij wil, mits je geen wetten overtreed en met respect voor de ander.

Ja, ik ben een fan!

Comments

Kijk naar de sterenBeschreef ik in de vorige post de ultieme manier om de volumeknop van je kinderen hun stereo installatie naar een aanvaardbaar niveau te krijgen, wat als je de muziek van je kinderen nu echt leuk vind. Wat gebeurt er dan? Je deelt dan hele coole beats. Of je schrijft met elkaar nieuwe rhymes op bestaande liedjes die je kinderen dan weer spitten op party's. Hey pap, check deze drop...


 Dikke pool met borsthaarÉén van de artiesten die bijna iedereen in huize Deurholt kan meezingen is een kleine dikke pool met borsthaar en een baard die samen met de Nouveau Rich crew hele vette Nederlandse raps maken. Het grote voordeel van Nederlandse raps is dat je de taal spreekt en dat je snel de tekst oppikt. Omdat ik snel on-par wilde zijn met de mannen snel met een koptelefoon het nummer luisteren.

Hoorde ik dat nu goed..... Nog een keer..... Ja..... Ze zeggen het echt. Chris luister jij eens? Hoor jij ook Vinger op de clitter? Nee, echt. Ja echt wel. Laten we daar de kinderen naar luisteren?


Val voor mijn part allemaal dood


Iedereen kan zich wel de film Ciske de rat herinneren. Maar dan vooral het liedje van Danny de Munk: Krijg toch allemaal de kleruh, val van mijn part allemaal dood. Met de middelvinger uiteraard. Onze ouders waren daar niet echt niet zo blij mee. Moest je dat nu zo hard zingen? Ja, natuurlijk moest dat. Maar als je nu zo terug kijkt dan was die tekst nog hartstikke braaf. Zeker als je dat met de teksten van vandaag de dag vergelijkt.


De wereld is veranderd


We leven niet meer in de 20e eeuw. Het was het voor ons nog ondenkbaar om je opa, oma, oom of tante bij de voornaam te noemen. Ook grof taal gebruik was not done.  Sh*t en f#ck waren nieuwe woorden voor ons en je kreeg op je flikker als je ze hardop zei. Vandaag de dag is het Nederlands wat door onze kinderen gesproken wordt een mengelmoes van Engels, Turks, Marokkaans en Papiamento (dan zijn er mensen die beweren dat het slecht gaat met de taal ontwikkeling van onze kinderen) Er is maar één ding belangrijk: het maakt niet uit wat je zegt als je maar de waarheid spreekt en het doet met respect voor de ander.


Juweeltjes


Maar er zitten ook juweeltjes van teksten bij. Op de weg terug naar huis luisterden wij naar de laatste cd van Polska....
kijk naar de sterren
steek je zorgen in de brand
en laat het los
gooi wat benzine in mijn cup, in mijn cup, in mijn cup
gooi wat benzine in mijn cup!

Kom maar door met die Heini!
Comments

Hoogtepunt

Interview met Afrojack
We zijn een week verder en het leven als independent entrepreneur, bevalt mij prima. Druk, maar ik kan mijn eigen tijd indelen.
Vorige week kreeg ik vanuit Zoomin.tv de vraag of ik Afrojack wilde interviewen. Natuurlijk wilde ik dat! Hij kreeg zijn eigen wassenbeeld in Madame Tussaund. Stel je dat eens voor. Jouw gelijkenis tussen Gandhi, Anne Frank en Ophra. Dan tel je wat mij betreft echt wel mee.


Lamborghini


In de week die volgt bereid je de vragen voor. Eerst bedenken welke vragen je wil stellen, dan de vragen steeds opnieuw in je hoofd stellen om vervolgens de boel weer on te gooien. Één vraag die ik zeker wilde stellen was of dit een hoogtepunt was in zijn carrière. Maar een man zoals Afrojack, met zijn eigen jet, een Lamborghini, een reclame spot met Rob Stuart, die heeft al heel wat hoogtepunten beleefd. Een beeld in een museum voegt dan niet zo heel veel meer toe.


Jalours


Als je in zo'n gedachte trein zit dan vergelijk uiteindelijk je het leven van een ster met het leven wat je zelf leid. Maar ik was op dat moment helemaal niet jaloers. Een wassen beeld in een museum is misschien een hoogtepunt voor Afrojack, dat interview met Arfrojack was mijn een hoogtepunt. Zeker als dan ook nog David Guetta langs komt en je die ook nog een raag mag stellen.
Ik geloof echt dat mijn hoogtepunt die avond net zo hoog was als het hoogtepunt van Afrojack. Er was, en is, dus geen enkele reden om mezelf minder belangrijk te voelen. De één maakt muziek de ander video's. De één heeft 150K fans op Facebook de ander heeft 4 trouwe fans thuis zitten. De schaal is anders maar het telt wel allemaal mee.


Lekker op het gras zitten


Weten jullie wat het mooie is? Die hoogtepunten hebben we allemaal! Denk maar eens goed na. Een bonus die je krijgt op je werk, geboorte van je kinderen, het halen van je diploma, trouwen met de liefste vrouw van je leven (of die l*l uiteindelijk toch de deur uittrappen) De kunst is alleen dat je het zelf moet zien. Niet kijken naar een ander. Het gras is altijd groener aan de overkant. Ga lekker in je eigen gras zitten en geniet van al het mooie wat het leven je brengt. Kijk maar wat je gedaan hebt en wat je nog gaat doen. Zit het je op dit moment echt niet mee? Praat er over en zoek hulp. Voor je het weet loop alles weer op rolletjes.

Meet jezelf niet langs de meetlat van een ander maar langs de meetlat van jezelf.
Comments

De bank

zondag middag
uur of vier
hangen op de bank
dood als een pier

loop een rondje
zon die schijnt
heb geen zin
de dag verdwijnt
Comments

Één Fristy alstublieft

Proost aan alle 16 jarige. Nixx
Johnny 13 met zijn neefje


Deze week is mijn neefje 16 jaar geworden. 16 jaar. Dat is voor mij nu zo'n kleine 28 jaar geleden. We mogen wel zeggen dat er in die tijd een hoop veranderd is.

Whiskey Cola

Jan Smit was nog een klein onbetekenend jongetje uit Volendam en we konden zonder probleem 2 whiskey cola bestellen aan de bar. Zestien was ook de leeftijd dat je eindelijk op een brommer mocht rond rijden. Niet dat je dat daarvoor nog nooit gedaan had, maar nu mocht je het. Tegenwoordig moet je eerst € 300,00 spenderen om een kans te maken om op een scooter te mogen rijden en laten ze je niet pakken zonder brommer rijbewijs.

Aan het eind van het jaar waren wij drie dagen lang aan het knallen met vuurwerk. Dit jaar willen ze in onze wijk vuurwerk verbieden en steek ook geen één rotje af. Nee, dan mag je meteen langs bureau halt.

Laatst hadden we het in Studio J13 over vrieshuis Amerika. Een groot kraakpand aan de rand van het centrum van Amsterdam. Wat een vette tijd was dat. Alles was mogelijk en wat we bedachten voerden we uit. Tegenwoordig is het bij wet verboden om te kraken. Mensen hebben liever een leeg pand in de straat staan dan een groep creatievelingen in de buurt.

Homohuwlijk en Zwarte Piet

Gelukkig is er ook een hoop moois voor de 16 jarige van vandaag. Een telefoon in je broekzak waarmee je de hele wereld in je hand hebt en je creatieve lusten kan botvieren. Maak je iets moois, met een druk op de knop heeft je hele wereld het gezien. Was het vroeger alleen maar voetbal en paardrijden, tegenwoordig kan je echt van alles doen. Of je nu wilt kickboksen of op streetdance wilt. In elke stad is er wel een sport- en dansschool. Het homohuwelijk is een heel normaal verschijnsel en als het toch blijkt dat je een jongen in plaats van een meisje bent... Vervelend maar ook dat lossen we wel weer op. Toch jammer dat er elk jaar zoveel heisa is over Sinterklaas en Zwarte Piet.

Jarig

Dinsdag wordt ikzelf 44 jaar. Geniet dagelijks van al het moois wat er anno 2015 allemaal mogelijk is. Ik hoef zelf echt geen 16 jaar meer te zijn en mijn meisie ruil ik ook echt niet in voor een jonger exemplaar. Wijsheid komt met de jaren en dat is iets wat je na je 40 pas door krijgt.

Aan alle zestien jarige van nu proost!

.....???

O nee, je mag nog geen bier drinken. Ober één Fristy alstublieft!

Comments

Review van de Nude Audio super M bluetooth speaker

Deze post is mogelijk gemaakt door GSMpunt.nl


Nude Audio super M bluetooth speaker


Zoals jullie in mijn vorige post konden lezen wordt er behoorlijk wat muziek in ons huis gedraaid. Vandaag de dag gaat dat natuurlijk met een draadloze Bluetooth speaker. Omdat muziek altijd mooier kan (en die boxen bij ons altijd ergens verdwijnen) was ik op zoek naar een nieuwe speaker. Het team van GSMpunt.nl wilde mij wel een Nude super M Bluetooth Speaker sturen om deze te testen en er iets over te schrijven. Ook als ik het niets vond.


Mooie doos


De speaker werd besteld en een dag later stond hij bij mij op tafel. De zwarte verpakking was strak vormgegeven. Ik begrijp dat de meeste mensen dit bijzaak vinden, ik kan daar enorm van genieten. Maar het gaat natuurlijk niet om een mooie doos maar om de inhoud.

De Nude M is 15 bij 5 centimeter groot. Hij voelt erg stevig aan, heeft een zwarte bumper en aan de bovenkant zit een opvallend zwart koort. Als je de speaker aanzet gaat hij meteen op zoek naar een gekoppeld apparaat. Op je smartphone zoek je in je bluetooth voorkeuren de Nude, connect, klaar. Komt vast door die Bluetooth 4.0 techniek.


Press play


Dan de echte test: press play. Keiharde hiphop knalde uit het boxje. Het volume werd nog hoger gezet en het geluid bleef prima. Deze box heeft 4 Neodymium (mooi galgje woord) full range drivers en 2 subwoofers. Om hier optimaal gebruik van te maken hang je de Nude super M op aan zijn koort. Het geluid kan dan aan alle kanten de ruimte in stromen. Deze test is geslaagd.


In de auto

Ik maak nog al wat kilometers als ik op pad ben om te filmen. Dan luister ik natuurlijk naar podcasts. In de auto is de vraag: ziet de Nude je opnieuw je telefoon, of moet je opnieuw verbinding maken en hoe is het geluid? Zet de Nude aan... boem, connectie en muziek. Als je gebeld wordt neemt de super M het gesprek over en kan je handsfree telefoneren. Door het noise cancellation prima geluid aan beide kanten van de lijn. Ook deze test is geslaagd.


Het skatepark


Dan het skatepark. Grote vraag hier is hoe ver dan je van de speaker weg rijden voordat je geen verbinding meer hebt en hoor je de speaker nog. Na 20 meter wordt de connectie hoorbaar slechter. Zeker als je te telefoon in je zak laat zitten. Geluid is voldoende maar als je echt overal van muziek wilt genieten dan moet je de box midden in het park ophangen. Dus hier, prima om te chillen maar niet om mee te skaten.
De Nude super M is waterproof dus voelt zich ook prima thuis in de sneeuw of op het strand.

Conclusie


Ik gebruik de Nude M nu een week en kan niets negatiefs zeggen over deze speaker. Met 99,- is hij misschien wat aan de dure kant en zijn er bluetooth boxen te koop voor minder. Maar die presteren lang niet zo goed als de Nude super M.

Dus als je op zoek bent naar een Bleutooth speaker, ga dan eens kijken op GMSpunt. Ook als je op zoek bent naar een nieuw telefoonhoesje, Apple of andere GSM accessoires.


Nude Audio Super M Kickstarter Campaign


Comments

Men moet de dag niet prijzen voor het avond is

Scott Dinsmore met Johnny 13. Live your legend
Scott Dinsmore - RIP 2015


Het was vorige week een bizarre week. Om ons heen hoorden we allemaal berichten van jonge mensen die plotseling zijn overleden. Geen bekenden van ons maar mensen waarmee we via via in contact staan.

Op eigen benen staan


Ikzelf verkeerde in een staat van opwinding. Niet meer werken in het ziekenhuis, helemaal zelf op eigen benen staan. Super spannend. Heb ik voldoende voorbereiding getroffen om mijn gezin draaiende te houden. Gaat het lukken om de hypotheek te betalen. Ik denk het wel.... maar helemaal zeker weet je het nooit.


Goed geregeld

Wat weet je wel zeker in dit leven? Als je denkt dat je alles goed geregeld hebt, wordt je ontslagen. Dat leuke stel waar je al jaren mee om gaat, blijkt al maanden knallende ruzie te hebben en zijn al dagen uit elkaar. Dat co-ouderschap werkt toch niet helemaal als gedacht en zitten de kinderen zonder ouder thuis op de bank.
Iedereen heeft wel iets wat niet echt een schoonheidsprijs verdiend. Toch gaat elke dag de zon weer schijnen en draait de wereld door. Dat gaat al miljoenen jaren zo, dat gaat nog miljoenen jaren door. Denk maar niet dat jij iets uitmaakt.


Morgen kan alles anders zijn


Acht maanden geleden zag ik op YouTube een TED video die mijn leven een andere draai heeft gegeven. Scott Dinsmoreore* vertelde over zijn Live Your Legend beweging. Nu staat het internet vol met goeroes die vinden dat ze het wiel hebben uitgevonden. Maar dit praatje zette mij wel aan het denken. Omring jezelf met mensen die je inspireren en doe het werk wat je leuk vind. Als kind was alles mogelijk, waarom nu niet meer? Wat is nu je echte passie, waar wordt je gelukkig van?


Geluk is een klein moment


Geluk is iets wat niet de hele dag duurt. Geluk is een klein moment als je de deur uitstapt en een bloemetje ziet. Geluk is een mooie zonsondergang. Geluk is het moment dat je lekker met vrouw en kinderen zit te eten. Geluk moet je zien en dan moet je het pakken.

vroeg uit de veren
Mooie plaatjes gewoon om de hoek.


Men moet de dag niet prijzen voor het avond is


Vanmorgen hoorde ik dat spreekwoord. Wat een vreselijk advies. Geniet van elk mooi moment en wees er blij mee. Deel je mooiste momenten. Niet op Facebook of Twitter, maar met de mensen om je heen. Prijs, de hele dag, elk mooi moment wat je meemaakt. Laat zien wat je gelukkig maakt. Wie weet schenk je de ander ook een geluks moment en scoor je een echte like. Je zal zien hoe meer je open staat voor geluk hoe leuker het wordt. Let wel op. Als iemand een moment met je deelt, neem dan wel even de tijd om te luisteren en probeer de ander niet te overbluffen met je eigen geluk.
Geniet van elk moment dat je krijgt en laat een ander je geluk niet in de weg staan. Je weet namelijk niet wanneer voor jou avond valt.*Scott Dinsmore is een van de jonge mensen die tijdens een bergbeklimming geraakt is door vallende rotsen en is overleden. Hoewel een tragisch ongeluk, Scott volgde zijn hart stierf in het harnas. Als je dan toch een einde moet meemaken....Comments

Als je bitch wil chillen

Over een paar weken wordt hij alweer 17. Ruben, mijn oudste zoon. Als de dag van gister weet ik het nog dat hij geboren werd. Hij had een klein rond rood kopie en was het mooiste wat ik ooit in mijn handen had gehad. Zo mooi dat ik er later nog twee extra heb genomen. Kinderen.


Redelijk ervaren vader


Na 17 jaar durf ik wel te zeggen dat ik een redelijk ervaren vader ben geworden. Zeker niet perfect maar goed genoeg. Nog steeds worden er om mij heen nieuwe vaders geboren. Al die kersverse vaders geef ik altijd de volgende tip: "zorg dat je de muziek van je kinderen leuk vind" Ik word dan altijd een beetje raar aangekeken.

Als kinderen ouder worden gaan ze, als het goed is, steeds meer hun eigen pad volgen. Daar ben jij het als vader vaak niet mee eens, maar eigenlijk heb je dan gewoon pech gehad. Deal with it! Het maakt ook helemaal niets uit dat je kind liever in een strak wit shirt loopt en jij liever een zwarte hooded sweaters aan doet. Ieder zijn eigen smaak. Het is bij ons zelfs zo "erg" dat ik een winkel in kan lopen, een broek en trui koop, en Ruben zal het helemaal met mijn keuze eens zijn. Ik koop dan gewoon kleding die ikzelf nooit zal aantrekken. Precies zijn smaak. Anders om werkt trouwens ook prima.


Commerciële top 40 rommel


Op een gegeven moment ontdekken kinderen muziek. Het mooie is dat kinderen met hun smartphone een uit een enorme hoeveelheid muziek kunnen kiezen. Dus niet alleen de commerciële top 40 rommel maar ook vage obscure tribe muziek uit een donkere uithoek van Afrika. Dit is natuurlijk een fantastische zoektocht. Dikke beats uit Japan, raps uit Frankrijk, sing a song uit Finland. Het wordt wat minder fantastisch als er een paar grote boxen aan die GSM gehangen worden. Dan mogen papa en mama lekker mee genieten.


Schudden met die heupen


Anders dan het roze shirtje, kom je niet onder die muziek uit. Die komt altijd in je oren terecht. Bijzonder is dat er dan de volgende natuurwet in werking treedt: Het geluids niveau van de muziek omgekeerd evenredig met de afstand tot je ouders. In het kwadraat. Dus met andere woorden, zitten je ouders twee keer zo ver weg dan moet de muziek vier keer zo hard.

Natuurwetten staan vast. Niet alleen hier maar in ons hele universum.

Behalve....

Als je de muziek zelf ook goed vind. Dan geniet je zelf namelijk ook van die muziek. Als het geluidsniveau dan toch wat aan de hoge kant zit, dan ga je gewoon keihard mee blèren. Er is dan toch niemand je hoort. Beetje schudden met de heupen en als vanzelf heb je geen last meer van de muziek. Of dit nu komt doordat je er van geniet of omdat de volumeknop naar beneden gaat, dat weet ik niet helemaal zeker.
Comments

Woensdag gehaktdag

wpid-img_20150909_171830.jpgDit stukje zit al een tijdje in mijn hoofd en toch loop ik er al een tijdje tegenaan te hikken. Hoe ga je een stukje over (of misschien wel tegen) vlees maken als je midden in het BBQ seizoen zit. Dat kan natuurlijk niet. Hoewel ik afgelopen zomer geleerd heb dat een BBQ ook prima zonder vlees kan. Ik zelf eet nu ruim een jaar bijna geen vlees meer. Bijna. Heel af en toe doe ik een plakje spek op mijn pannenkoek of eet ik een stukje kip in de nasi. Maar dat zal het afgelopen jaar niet meer dan 100 gram zijn geweest.


Aan de top van de voedsel keten


Laten we wel wezen: we staan ten slot van rekening niet voor niets aan de top van die voedsel keten. Ik ben persoonlijk ook helemaal niet tegen het eten van vlees. Maar wat ik wel vreemd vind is dat wij als mens soms drie keer per dag vlees eten en dat dieren die gemaakt zijn om vlees te eten, dat nooit doen. Daar klopt dus iets niet. Als je jezelf een beetje in de materie verdiept dan kom je nog veel meer gekke dingen tegen.


Gekke dingen


Dieren die alleen vlees eten hebben grote slagtanden, klauwen, zijn slank en kunnen voor een korte tijd heel snel rennen. Zie jij dat als je in de spiegel kijkt? Nee, ik ook niet. Ik zie meer malers in mijn mond zitten en er zit vulling in mijn buik. Kan niet hard sprinten maar wel lang wandelen. We hebben dus meer van een koe als van een kat. Aan de andere kant, een koe eet alleen maar gras. Dat zie ik ons ook niet doen. Als je dan kijk naar een varken die eet vlees en groenten. Het intelligentie niveau van een varken is best hoog. Heeft dat te maken met het eten van vlees? Ons lichaam is misschien wel geschikt om groen en een beetje rood te eten.


Vlees is vooral vet, eiwitten en water. Vooral die eiwitten zijn belangrijk zegt men. Die kan je nergens anders vandaan halen. O... Hoe komt dat varken aan die eiwitten? Juist, uit zijn plantaardige voedsel. Die varkens in Nederland eten met name soja. Die we importeren uit zuid Amerika. Zes kilo soja geeft één kilo varkensvlees.
Als dat varken nu eens niet nodig is dan kan je niet 1 persoon maar 6 personen voeden. Er is dus geen voedsel tekort. We gebruiken de beschikbare voedingsstoffen gewoon verkeerd. Daarnaast kan die soja gewoon in zuid Amerika blijven en hoeft dat schip niet te varen.

De productie van vlees en zuivel is verantwoordelijk voor 19% van de uitstoot van het broeikas gas! Die koeien die daar staan die produceren niet alleen vlees en melk maar ook een enorme hoeveelheid methaan gas. Dat gas heeft een vele maler groter effect op het broeikas effect dan de CO² die je auto uit hoest. Dan is er ook nog die transport van die soja waar ik het net over had.
Wist je trouwens dat AL onze transport uitstoot voor 13% van het totaal aantal broeikasgassen zorgt? Dat is inclusief vliegverkeer. Dus als je iets aan de opwarming van de aarde wil doen, dan kan je beter je biefstuk laten staan dan de auto. Ook kost een jaar lang vlees een zuivel eten ruim 2.000.000 liter aan water. Sta jij vanavond onder een pisstraaltje te douchen om water te besparen, kan je, zonder je druk te maken over het milieu, de volgende 53 jaar elke dag een kwartier onder de douche staan als je een jaar lang geen vlees en zuivel eet.

Kijk eens naar de volgende video van Bite Size Vegan (ja ik geef toe, ze is een beetje hyper....)
Woensdag gehakt dag


en zondag een stukje suddervlees. Dat was de vlees consumptie na de oorlog. Vlees was duur en luxe. Heel wat anders dan de kilo knallers van nu. Die kip die vandaag op je bord ligt is eigenlijk een vleeskuiken van 6 weken oud. En omdat we graag willen dat ons eten er altijd hetzelfde uit ziet is deze kip helemaal geoptimaliseerd voor de slacht. Niet te groot, met mooie filé stukken. Dat deze kip bijna niet meer op zijn poten kan staan omdat de botten dit niet kunnen dragen is voor een kipknots helemaal niet belangrijk.


Allemaal vegetariër?


Helemaal geen vlees dan maar? Allemaal vegetariër? Nee joh! Maar wel minder vlees eten. Ikzelf begon eerst met het stoppen met het eten vlees overdag. Dus overdag geen hamburgers bij de Mac maar gewoon een broodje met kaas.

Daarna het besef krijgen dat vlees een luxe is. Je kan namelijk 6 mensen voeden met het voedsel dat jij eet. Minder vlees is minder broeikas gas dus denk daar eens aan als je in je auto stapt.

Als je minder aan vlees uitgeeft kan je, als je wel vlees eet, beter vlees eten. Dus geen gehakt rol van de Aldi maar biologische biefstuk van de slager. Het schijnt dat die koe een beter leven heeft gehad. Dat zij vroegtijdig is overleden omdat ze een harde aanvaring heeft gehad met een ijzeren pin... Vooral niet aan denken, wij staan bovenaan!


Genoeg eiwitten


Wees gerust. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je te kort eiwitten binnen krijgt. In plaats van vlees gooi je gewoon meer groenten op je bord. In die extra groenten zitten genoeg voedingsstoffen. Als je wat afwisseling op je bord wilt kijk dan eens naar groenten of graan producten niet je nog nooit gegeten hebt. Als extraatje val je door die extra groenten en minder vet ook nog af.


Lekkere spareribs


Nog 1 tip. Denk eens aan lekkere spareribs... Hele bord vol. Zie je ze? Proef je ze ook. Is dat echt de vlees smaak of de smaak van de marinade? ;-)
Comments

Alleen nog te krijgen in de kringloop winkel

Zoals jullie misschien wel tussen de regels door lezen ben ik gek, en grootgebruiker van, nieuwe technieken. Vooral smartphones en tablets vind ik geweldige uitvindingen. Dat de rekenkracht van mijn huidige telefoon vele malen groter is dan mijn eerste Powerbook G4 vind ik een wonder. De hele wereld in de palm van je hand. Ja, wie kan er nu nog zonder smartphone. Maar dat vinden we nu. Hoe denken we daar over 20 jaar over. We kijken even terug naar vijf dingen waarvan we dachten nooit zonder te kunnen.


5. Het postkantoor


Elke keer als ik in de stad loop, loop ik langs een geweldig mooi gebouw wat er een beetje troosteloos bij staat. Het oude postkantoor. Ooit een plek voor al je zaken met de Nederlandse staat, staat nu helemaal leeg. Zeg eens eerlijk: wanneer verstuurde jij je laatste echte brief? Ik leef tegenwoordig in gmail.


4. De langspeelplaat


Als er iets is waar 40+ers nostalgische gevoelens bij krijgen zijn het wel LP's. Op elke rommelmarkt waar je loopt zie je wel een platenhoes liggen van een LP die je als kind grijs gedraaid hebt.
Waarschijnlijk heb je die LP ook al eens als cd gekocht en staat hij nu als mp3 op je smartphone. Dit geld trouwens ook voor de VHS video banden.

3. De krant


Als kind viel er om vier uur 's middag de Typhoon op de deurmat. Ooit ontstaan als verzetskrant in de oorlog, toen onze link met de wereld. Op de mavo werd de krant door je strot gedrukt. Belangrijk voor je ontwikkeling en je kijk op de wereld. Was het argument.
Het bewijs dat kranten hun beste tijd hadden gehad is geleverd op 11 september 2001 om 15:10 uur. Om 3 uur vlogen die vliegtuigen het WTC binnen en om 15:10 wist ik wat er gebeurt was. Vijf minuten later zat ik op het internet (toen nog heel traag) en had de eerste beelden al gezien. Het dagblad van de Zaanstreek gaf mij die info de volgende morgen. Veel te laat. Geef mij nu.nl maar


2. Vaste telefoonsOoit het lijntje waarmee elk huis met elk ander huis verbonden was. Als je iemand iets wilde vertellen moest je wachten tot je thuis was. Als je dan pech had dan was diegene er niet en moest je nog langer wachten. Wilde je dan een plaatje mee sturen dan had je een fax nodig. Heerlijk die whatsappjes


1. Televisie


Deze is misschien iets voorbarig maar ik geloof dat over tien jaar bijna niemand meer televisie kijkt. Niet dat er geen TV in je woonkamer zal staan. Maar deze krijgt een hele andere functie. Bij ons zijn er nu al meerdere avonden in de week dat de TV gewoon uit staat. Als hij dan al aan staat dan kijken we of naar YouTube video's of naar Netflix.... of voetbal.
Als er een keer naar een gewone televisiezender wordt gekeken dan haak ik bij het eerste reclameblok al af. Niet dat ik bezwaar heb tegen reclame. Maar als de reclame langer duurt dan het programma dan klopt er iets niet. Geldt voor mij ook voor YouTube reclame.


De toekomst


Dus wie weet welke plek die mobiele telefoon over 10 jaar in ons leven heeft. Ik denk dat het voorlopig wel een blijvertje is.Wat was er voor jou 20 jaar geleden onmisbaar en wat je nu alleen nog maar in de kringloopwinkel tegen komt?
Comments
Nog meer video's....