Dit gaat niet samen! - Vlog 52 Ik had een heleboel plannen voor mijn zaterdag. Fietsen, skateboarden, nieuwe microfoon testen en een sessie met een oude vriend. Vol goede moed stapte ik op de fiets richting het nieuwe skatepark van Amsterdam op het Zeeburgereiland. Maar na een korte sessie in de pool viel de regen met bakken uit de lucht.

Beats in deze video komen van Storyblocks Audio. 

BMX video: 170 BMX-ers gaan los in Amsterdam Noord

Fietsen en Skateboarden - VLOG 051Meer en meer skateboarders en snowboarders stappen op een fixie, racefiets of mountainbike. Één van de eerste skateboarders die ik op een fixie zag fietsen was Hildo Koolen. Hildo was jaren geleden part of my skate crew. Wat is er dan leuker om samen op de fiets te stappen en een rondje langs een aantal skateboard parken te rijden.

We starten de route in het skatepark onder de A8 in koog aan de Zaan. Wij zijn er beide klaar voor en wij rijden richting Heemskerk voor de skatespots met de curbs. De route gaat door de weilanden rond de Zaanstreek en na een kilometer of 15 komen we aan in de Vlaskamp. Een nieuw aangelegd park op een historische plek in Heemskerk. Er zijn hier sporen teruggevonden vanaf ongeveer 1700 voor Christus, waaronder resten van een boerderij van 400 voor Christus en een offerplaats uit de zesde en zevende eeuw. (bron) Nu vind je op deze plek een skatepark, helemaal anno 2019. Zo moeten er meer skateparken gebouwd gaan worden. Het is niet helemaal mijn smaak, maar luister niet naar deze oude skater. Kijk wat de gebruikers van nu willen!

Na een korte sessie stappen wij weer op de fiets en rijden naar de volgende spot. Binnendoor rijden we naar Waterakkers waar aan de rand van de wijk een kleine bowl gebouwd is. Deze pool ligt er al een aantal jaren en de laatste keer dat ik hier was, is ook al meer dan 10 jaar geleden. Maar wat vind ik dit een fijne skatebowl. De pool is klein maar de lijnen die je kan skaten zijn eindeloos. Frontside, backside, maakt niet uit. Alleen die coping van roestvrijstaal... geen goed idee.

Het volgende en het laatste skatepark van deze fietstour ligt op een kleine 10 kilometer verderop. Wij fietsen rustig naar Velsen Noord. Tussen de A22 en de Wijkeroogstraat ligt het Peppark. Een klein betonnen skatepark met wat banks en quarterpipes. Je moet even wennen aan dit skatepark en je moet even kijken waar de lijnen liggen, maar na een minuut of 5 cross je lekker het skatepark door. Wel even opletten voor de kids op fietsjes of scooters. Na een uurtje skaten is het tijd voor het laatste stuk van de fietsroute. Terug naar het skatepark onder de A8.

Een klein uurtje later staan wij weer in Koog aan de Zaan. Door het skateboarden zijn we toch iets vermoeider dan verwacht maar dit is wel een hele mooie manier om je zondag te beginnen. Wil je zelf ook een klein rondje langs deze parken fietsen? Op Komoot staat een fietsroute

Kijk hier voor de 360VR foto's van de parken.

Volg Hildo Koolen op Instagram.

Beats in deze video komen van Storyblocks Audio.

Heb je dat gefilmd? - VLOG 050

Deze week ging de geplande fietstocht naar een skateparkje niet door. Maar toch sta ik vandaag bij Burnside Skatepark om samen met de familie een dag je te gaan skateboarden. Wat een mooi moment om mijn nieuwe camera, de Black Magic Pocket Cinema Camera 4K #bmpcc4k uit te proberen. 

Eerst bouwen we de camera op met o.a. een Swit 4K HDMI Monitor met een Baxxtar Pro Accu. Deze accu voorziet de monitor EN de camera van stoom. Dit alles monteer ik op een Smallrig Cage. Als lens gebruik in mijn 12 tot 60 mm Lumix Kit lens die normaal op mijn Panasonic G7 zit.

De camera werkt lekker en na een klein uurtje heb ik aardig wat beelden geschoten die we later gaan editen. Wij gaan nu eerst naar de volgende stop van onze tour: Burnside Cablepark.

Alles wat je als wakeboarder kan wensen is te vinden bij Burnside Cablepark. Er liggen meer dan genoeg obstakels in het water. Niet alleen geschikt voor de hardcore wakeboarder maar ook beginners kunnen hier goed hun eerst jumps maken over de schansen. Dat dat niet altijd even goed gaat demonstreert mijn oudste zoon die vol op zijn ribben op de hoge rail valt. Gelukkig vangt zijn zwemvest de grootste klap op en is zijn eerst vraag als hij weer boven water komt: "heb je dat gefilmd?"

Natuurlijk had ik dat. Maar niet met mijn BMPCC4K maar gewoon met mijn VLOG camera. Dit was dan ook meteen het laatste beeld wat ik op deze dag schiet. Kijk deze vlog naar de beelden die ik geschoten heb met mijn nieuwe Black Magic Camera.

Muziek in deze video komt van Storyblocks Audio


Lees mijn review van de Black Magic Pocket Cinema Camera 4K hier.

VLOG 50 van Johnny 13 - Heb je dat gefilmd

Beter fietsen met broekvet - VLOG 049


In deze vlog ga ik naar Wheelrunner, een atelier voor cycling in Amsterdam

Al meer dan 7 jaar maak ik regelmatig fietsvideo's. Begonnen met skate- en snowboardvideo's maar de afgelopen jaren sta ik steeds meer te filmen op mountainbike en andere fiets evenementen. Omdat ik wel eens benieuwd was hoe het is om een lange afstand te fietsen ben ik in mijn vorige vlog, samen met Joke van der Ploeg, op de fiets gestapt om 100 km te fietsen door Waterland. Mede door deze actie ben ik gegrepen door het fietsvirus. Maar hoe kan dat? Wat maakt fietsen zo aantrekkelijk? Deze vraag ga ik stellen aan Bas Rotgans van Wheelrunner CC.


J: Hey Bas what sup?
B: Hey Johnny ouwe fietser! Kom je even op visite?
J: Jazeker, en meteen wat vragen stellen!


J: Ik heb net een lange fietstocht gemaakt en ik ben hellemaal in de ban van het fietsvirus. Wat is dat?
B: Ja, iedereen is aan het fietsen. Ik weet het niet... Vertel jij het maar, jij heb net 100 km gefietst. Ik denk dat het makkelijk is. Je hebt gewoon een fiets, stapt de deur uit en je gaat een stuk fietsen.


J: Er zijn steeds meer snow- en skateboarders die gaan fietsen. Wat maakt dat fietsen zo interessant?
B: We worden allemaal een jaartje ouder, we zijn een beetje aan het dicht groeien. Niet actief genoeg. Met de fiets kan je lekker naar buiten en beetje fit worden. Je hoeft niet te wachten op wind of golven. Is het skatepark droog of de sneeuw wel goed. Je stapt gewoon op en gaat fietsen.


J: Wat voor tips heb je voor mij als beginnende fietser?
B: Gewoon structureel fietsen. Je kan beter 4 x in de week 25 km fietsen dan 1 x 100 km. Qua fiets maakt het wat minder uit. Een snelle, lichte racefiets maakt het wel makkelijker om hard te fietsen maar uiteindelijk kan je op een stadsfiets naar Maastricht fietsen.
Geef geld uit aan een goede broek! Een goede fietsbroek met zo'n zeem er in.
Je hebt iets dat heet in het Engels shammy cream. Broekevet is de Nederlandse naam. Dat is een soort vet wat je in je broek smeert. Dat vermindert de wrijving tussen je billen en je broek.


J: Welke fietstochten heb jij nog op de planning staan?
B: Ahh man, zo veel. Ik ga een augustus een event in de Pyreneeën rijden dat heet Further. en er is in november nog een race in Zuid-Afrika. Daar zit ik wel over na te denken. Die is een kleine 3000 km. Maar ik weet niet echt, in verband met corona. Ik kan heet ook slecht aan mijzelf verkopen, om ver te gaan vliegen om te gaan fietsen. Dan fiets ik liever hier in de buurt.


J: Moet je perse naar het buitenland om mooi te kunnen fietsen?
B: Helemaal niet, nee. Ik denk juist dat Nederland te gek is. Dat je vanaf de fiets onwijs mooi kan ontdekken hoe mooi Nederland eigenlijk is. Als je fiets, beweeg je langzamer en je rijdt door kleine dorpjes en je ziet het landschap aan je voorbij trekken. Langzaam verandert het landschap als je door de provincies rijdt. Nee, Nederland is prachtig om te fietsen.


J: Bas, dank je wel.
B: Graag gedaan.


Dat waren een paar goede tips. Goede broek en broekenvet. In mijn volgende VLOG stap ik weer op de fiets en fietsen we naar een skatepark. Natuurlijk gaat de VLOG camera weer mee.


Laat even weten wat je van dit interview vindt. Kijk naar de video, like en deel hem met je vrienden. Bezoek Bas Rotgans in zijn shop. Volg hem op Instagram zodat je op de hoogte blijft van zijn avonturen.


Ga naar buiten, blijf creatief.

Bas Rotgans van Wheelrunner


110 Km Fiets Challenge - VLOG 048

“Hey Johnny, je zegt in je vorige vlog wel zo lekker "hij moet nog maar 100 km fietsen" maar heb jijzelf al eens 100 km gefietst?” vroeg Joke van der Ploeg mij een week geleden. Het antwoord op deze vraag was nee. Ik maak heel veel fietsvideo’s maar zelf zit ik nooit op de fiets. Tijd voor een rondje door Noord Holland. Joke had een mooie fietsroute uitgezet door Waterland en West-Friesland. Voordat we op de fiets stapten, eerst nog een fietshelm op!


De fietsroute bracht ons eerst naar Marken. Deze omgeving is zo mooi, dat het onmogelijk was om niet te stoppen en wat beelden te schieten, wat het voor een videomaker lastig maakt om lange afstanden te fietsen. Daarna stapten we weer op de fiets richting Volendam.


In Volendam passeren we het 50 km punt. Ik wist dat ik 50 kilometer in de benen had en vanaf dit punt is alles extra. We fietsen naar het verste punt van de route.


Na een korte pauze in Edam, bereikten we Warder een klein dorpje, aan het Markermeer. Dit dorpje markeerde het 70 km punt. Nu was er nog maar één doel: terug naar de studio fietsen. Trapsgewijs fietsten wij via Noord- en Middenbeemster, de Rijp, West Grafdijk zo weer de Zaanstreek in. Maar toen waren we er nog niet. Er moesten nog 20 zware kilometers gefietst worden totdat het doel van 100 km gehaald was.


Op de spoorbrug over de Horenselijn was het eindelijk zo ver: 100 km. Het doel was gehaald! Nog 6 extra kilometers terug naar de studio. En die 6 vielen zwaar, heel zwaar. Vier en half uur nadat wij bij de studio wegreden, stonden we er weer. Nog even een outro opnemen op de vlog camera en dan snel omkleden.


Laat even weten wat je van deze video vindt. Kijk naar de video, like en deel hem met je vrienden. Volg Joke van de Ploeg op Instagram zodat je op de hoogte blijft van haar avonturen.


Ga naar buiten, blijf creatief.Muziek van deze video komt van Storyblocks.

Mega MTB Marathon 751 km door Drenthe - VLOG 047


Wat doe je als je als professioneel mountainbiker als je geen wedstrijden kunt rijden. Dan neem je gewoon de routes van 3 grote mountainbike events, die koppel je aan elkaar om vervolgen dit mega parcours zo snel mogelijk te fietsen. Zo was voor Ramses Bekkenk de #75OneChallenge ontstaan. 751 km op een mountainbike over de MTB routes van Drenthe.


Deze monstertocht begon in Dwingeloo. Om negen uur precies vertrok Ramses vanaf hotel Wesseling. 751 km is natuurlijk een heel eind en dan denk je als videograaf dat je voldoende tijd hebt om alle shots te maken die je nodig hebt. Maar daar zit ook het gevaar. Voor dat je het weet is de dag voorbij en heb je de kans gemist. Wij stapten dus snel in de camper en reden wij naar de eerste ontmoetingsplek in het bos.


Een ander doel van deze monstertocht was het in beeld brengen van het mooie Drentsche landschap. Wat is er nu Drentser dan hunebedden. Meer dan 50 hunebedden zijn er te vinden in Drenthe dus een shot met een hunebed mag niet ontbreken in de video.
Na 100 km was het tijd voor het eerste rust- en verzorgingspunt. Wij waren nu al 3,5 uur onderweg en ik had al zoveel mooie beelden geschoten. De omgeving was zo mooi. Onmogelijk om niet te blijven filmen.
Na wat shots gemaakt te hebben op de Drentsche hei en gevlogen te hebben met de drone werd het langzaam maar zeker donker. In het allerlaatste streepje zonlicht van de dag, kwam Ramses aan bij de laatste verzorgingspost voor de nacht. Na een korte stop om wat te eten en te drinken vervolgde Ramses zijn tocht.


Na een koude nacht pikten wij Ramses weer op toen hij door Westerbork reed. Het zonnetje kwam net boven de horizon en met de mist boven de velden zag het beeld er adembenemend uit. Helaas is het in het dichtbevolkte Nederland haast onmogelijk om geen tekenen van beschaving te zien of horen. De autoweg die op 50 meter afstand maakte zoveel herrie dat het onmogelijk was om dit te negeren (zeker als videograaf).
De tocht ging verder maar het lukte niet echt om nog wat extra shots te maken van Ramses die langs hunebedden reed. Omdat ik toch nog een extra shot wilde hebben stelde ik mij op bij hunebed D17 in Rolde. Op deze locatie staan 2 grote hunebedden dus dit shot kon niet fout gaan.


Na de laatste stop werd het zwaar. Ramses zat al meer dan 36 uur op zijn fiets en wij waren al 36 uur op pad. Af een toe een hazen slaapje, maar de vermoeidheid nam nu wel de overhand. Er moest nog ruim honderd kilometer gefietst worden. Als je al 650 km gefietst hebt dan lijkt 100 km niet zo ver meer. Maar 100 km is nog ruim 4 uur fietsen. Als je dan al helemaal leeg bent, dan wordt het extra zwaar. Er werden wat extra stops ingepland om Ramses door het eind van de fietstocht heen te trekken.
Maar helaas, twee uur later, met nog 51 km tot het einddoel, werd het Ramses echt te veel. Gelukkig stond ik met de camera klaar om de laatste meters van zijn tocht vast te leggen.


Kijk naar deze VLOG en zie hoe ik samen met Martin Schuttert achter Ramses aanrijd en alles op video vast leg.


Muziek in deze video komt van Storyblocks.

Ramses is professioneel mountainbiker bij het KMC Mountainbiketeam

Video Portret Karen Brouwer - VLOG 046

De mensen van het KMC Mountainbiketeam houden mij gevraagd om een kort video portret te maken van Karen Brouwer, teamrider in hun mountainbike team. Karen had vorig seizoen heel veel pech. Een val in het Nederlands Kampioenschap Mountainbike zorgde er voor dat ze 6 weken rust moest houden en het MTB seizoen niet af kon maken.
2020 Zou anders worden. Met een mooie winst op Algarve Bike Challenge begon het MTB seizoen goed. Totdat ze van training thuis kwam....

Family Jam Tignes 2019 - Vlog 045


Volgende week begint de meivakantie in Nederland. Het moment dat veel gezinnen de auto in springen om richting Tignes te rijden voor de Family Jam Tignes. De afgelopen jaren ben ik met mijn camera mee geweest om elke dag een dagedit te maken om die te posten op social media. Hoe anders is het dit jaar.
Het Corona 4US het er voor gezorgd dat de pistes in Tignes vroegtijdig hun liften moesten sluiten.

Om toch heel even terug te kijken naar vorig jaar (en hoe gaaf de Family Jam wel niet is) heb ik toch de vlog in elkaar gedraaid die eigenlijk nog op de plank lag.

Muziek in deze video komt van Soundstripe.

De dag video's zijn te vinden op: Dag 1 || Dag 2 || Dag 3 || Dag 4 || Dag 5

NK Windsurf Slalom - Vlog 044

Het filmen van een evenement op het water zorgt altijd voor wat extra uitdagingen. Zeker als de windsurfers ver uit de kant varen. Je moet dan wel wat bedenken om ze dan toch goed in beeld te krijgen. Eén ding wat je kan doen is met de jury boot meevaren. Hoe gaaf is dat? 
Muziek in deze video komt van Soundstripe.

24 uur op het circuit van Zandvoort - Vlog 043In deze VLOG kijk je met Johnny 13 mee als hij de dagvideo van Cycling Zandvoort schiet. 24 Uur op het circuit van Zandvoort is toch lastiger dan dat je op het eerste gezicht denkt. Het weer veranderd, het licht veranderd en als het donker is zie je geen hand voor ogen. Ook tijdens het filmen met de drone liep Johnny 13 tegen een aantal problemen aan.
KIJK MEE!
Johnny 13 Videografie - Zaandam - Contact

Ja, deze website gebruikt ook cookies. Dit is de vervelende maar verplichte cookie melding!